www.technologieenindustrie.com
NORD Drivesystems

Snellere EMC-conforme ontwikkeling van aandrijfelektronica

NORD DRIVESYSTEMS is uitgerust om de interne ontwikkeling van elektronische aandrijvingen snel in serieproductie te nemen

Snellere EMC-conforme ontwikkeling van aandrijfelektronica
Afbeelding: NORD bezit een uitgebreide testfaciliteit -waaronder een EMC-cabine- voor een snelle, efficiënte productontwikkeling.

Tijdens de ontwikkeling van prototypes voert de fabrikant van de aandrijving uitvoerige tests uit met frequentie omvormers en motorstarters. Dat gebeurt onder meer in een EMC-cabine in het hoofdkantoor van het bedrijf in Duitsland. Deze gedocumenteerde tests versnellen aanzienlijk het CE-certificeringsproces. Elektromagnetische compatibiliteit of EMC-testen onderzoekt twee verschillende aspecten: aan de ene kant worden aandrijfelektronica gecontroleerd op de eigen emissie van elektromagnetische energie, die bepaalde grenswaarden niet mag overschrijden. Aan de andere kant moeten de tests ook bevestigen dat het component zelf immuun is voor interferentie van andere emissiebronnen. Dankzij het gebruik van een eigen EMC-cabine is NORD in staat om potentiële probleembronnen in een vroeg stadium te detecteren en dergelijke problemen efficiënt en op tijd op te lossen. De nieuwste productfamilie van gedecentraliseerde aandrijsystemen, inclusief 2 compleet nieuwe omvormers (5,5 en 7,5 kW), werd onlangs geclassificeerd met behulp van deze testfaciliteit en ook de ontwikkeling van een andere productserie is al in volle gang.

NORD kan het EMC-gedrag van elektronische drives zowel zelfstandig als in combinatie met een motor testen. Ook specifieke setups zoals gevraagd door de klant kunnen getest worden. Dit maakt een vroege controle van circuits en installaties mogelijk, wat helpt om latere inspecties door geaccrediteerde laboratoria te versnellen. De fabrikant van aandrijftechnologie voert ook klimaattests uit om de weerstand tegen kou, hitte, vocht en temperatuur te bepalen. Ook kan men een temperatuurmonitoring uitvoeren om te garanderen dat de aandrijvingen binnen de door hen aangegeven werktemperatuurbereik blijven.

IN EEN OOGOPSLAG: cabine voor EMC-testen
CE-conforme ontwikkeling van aandrijfelektronica
Tests van:
- frequentieomvormers tot 160 kW
- motorstarters
- aandrijfelektronica aangesloten op een motor
- complete klantspecifieke installaties testen

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers