www.technologieenindustrie.com
PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION

Twee vliegen in één klap Inductieve positiemeting - klaar voor Industrie 4.0

Het nieuwe PMI F90 inductieve positioneringssysteem van Pepperl + Fuchs kan zowel de absolute positie van één actuator precies detecteren als de exacte afstand tussen twee actuatoren aangeven. Dankzij de IO-Link-technologie heeft het systeem uitgebreide communicatiemogelijkheden en is het uitgerust voor Industrie 4.0-toepassingen. De gepatenteerde multi-coil-technologie garandeert een maximale meetnauwkeurigheid.

Twee vliegen in één klap  Inductieve positiemeting - klaar voor Industrie 4.0

PMI F90 met meetbereik van 80 mm

Het nieuwe PMI F90 inductieve positioneringssysteem werkt met een uniek, gepatenteerd multi-coil-systeem. De absolute positie van de actuator wordt nauwkeurig gedetecteerd op basis van de meetsignalen van een enkele spoel. In aanvulling op het verzenden van het analoge positiesignaal kunnen ook schakelpunten worden gedefinieerd. De sensor kan twee actuators en hun onderlinge afstand detecteren, wat betekent dat zelfs dynamische positioneringstaken kunnen worden voltooid met de kleinste hoeveelheid meettechnologie.

Het apparaat maakt een continue monitoring van data mogelijk dankzij de IO-Link-interface, op maat van toepassingen met Industrie 4.0-architectuur. Gebeurtenislogboeken, foutmeldingen, signaalkwaliteitsgegevens, apparaatstatus en werkuren kunnen allemaal rechtstreeks worden ingelezen door de IO-Link-master.

De PMI F112- en PMI F166-sensoren van deze productfamilie zijn beschikbaar voor beperkte inbouwruimtes en zware omstandigheden. Dankzij het compacte ontwerp kunnen deze sensoren zelfs in de krapste ruimtes worden geïnstalleerd terwijl de robuuste metalen behuizing ze beschermt tegen externe invloeden.

De voordelen van het inductieve meetprincipe zijn van toepassing op alle apparaten: contactloos, slijtvast en onderhoudsvrij, vuilbestendig en storingsbestendig. Alle stalen onderdelen of objecten kunnen over het algemeen ingezet worden als actuator omdat het inductieve systeem niet afhankelijk is van een magnetische actuator.

• Positiebepaling onafhankelijk van de afstand

• Programmeerbaar meet- en schakelbereik

• Meet- en schakelfuncties in één enkel apparaat

• Parametrering via IO-Link

• Versies voor ATEX Zone 2/22

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Related Articles

PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION
PEPPERL+FUCHS: Betrouwbare inclinatiemeting
PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION
100% veilige X-As Positionering

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers