www.technologieenindustrie.com
FMB

Live” op de FMB: Ideeën voor de productie van morgen

Live” op de FMB: Ideeën voor de productie van morgen
De producerende industrie staat voor grote veranderingsprocessen en zit er al middenin. Termen zoals industrie 4.0, platformeconomie, het internet der dingen en digitalisering staan voor de fundamentele vernieuwing van bekende productietechnieken, processen en bedrijfsmodellen.

In deze situatie is het dan ook des te belangrijker voor besluitvormers om van gedachten te wisselen met deskundigen die verder vooruitkijken, omdat dat nu eenmaal hun taak is. Hiermee worden de onderzoekers en wetenschappers bedoeld aan hogescholen en instellingen, die werken aan de productieconcepten van morgen.

De FMB – Toeleveranciersbeurs Machinebouw, die van 8 tot 10 november 2017 plaatsvindt in Bad Salzuflen, zal daarvoor een uitstekende gelegenheid bieden. Onder de ongeveer 500 exposanten zijn diverse hogescholen en onderzoeksinstellingen vertegenwoordigd. Vele van hen behoren tot de (onderzoekende) actoren van de topcluster „Intelligente Technische Systemen Oostwestfalen-Lippe – it´s OWL” en stellen in hun gezamenlijke stand in hal 21 actuele ontwikkelingsprojecten uit de industriële sector voor.

Ook aanwezig is o.a. de Smart Factory OWL, die op de campus van de hogeschool OWL in Lemgo gevestigd is. Hier geven het Fraunhofer IOSB en het Instituut voor industriële informatietechniek (IniT) kleine en middelgrote ondernemingen de kans om nieuwe technologieën op het vlak van digitalisering en intelligente automatisering uit te testen. Het Fraunhofer Instituut voor ontwerptechniek mechatronica IEM en het Heinz Nixdorf Instituut gelden als toonaangevend in de ontwikkeling van nieuwe methoden voor productcreatie (trefwoord „Model-Based Systems Engineering”). Het CITEC excellentiecluster voor cognitieve interactietechnologie en het CoR-Lab van de Universiteit van Bielefeld ontwikkelen machines en robots die leren van de mens en zijn gedrag en onderzoeken nieuwe methoden op het vlak van de interactie tussen mens en machine. In het digitale competentiecentrum in Noordrijn-Westfalen helpen de onderzoeksinstellingen samen kleine en middelgrote ondernemingen om de potentiële mogelijkheden van de digitalisering te benutten.

De gezamenlijke stand op de komende FMB zal duidelijk maken hoe goed het onderzoeks- en ontwikkelingslandschap in Oostwestfalen-Lippe vertegenwoordigd is in de centrale locaties Bielefeld, Lemgo en Paderborn en hoe sterk de industriële productie in de toekomst zal verschillen van de huidige.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers