www.technologieenindustrie.com
FMB

Industrie 4.0: FMB toont oplossingen

Industrie 4.0: FMB toont oplossingen
Van theorie naar praktijk: er is lang over Industrie 4.0 gediscussieerd. Nu zijn er niet alleen modelfabrieken en "Innovation Labs" in de onderzoeksinstituten, maar ook heel concrete en zeer verschillende toepassingen van het principe "seriegrootte 1 – net zo economisch vervaardigd als een product uit een grote serie".

Talrijke bewijzen daarvoor zal ook de 13e FMB – Zuliefermesse Maschinenbau leveren, die van 8 t/m 10 november in Bad Salzuflen plaatsvindt, dus midden in Ostwestfalen-Lippe (OWL), een 'hotspot' voor Industrie 4.0.

Het samenwerkingscluster "Intelligente Technische Systemen - it’s OWL", dat sinds vijf jaar Industrie 4.0-projecten steeds als samenwerking van middelgrote bedrijven en onderzoeksinstituten in praktijk heeft gebracht, zal in een grote stand in hal 21 voorbeelden uit de actuele projectactiviteiten presenteren.

Bovendien zijn vele innovatieve bedrijven in de regio, die een toonaangevende rol bij de it’s OWL-projecten hebben, met eigen stands aanwezig in Bad Salzuflen. Daartoe behoren Beckhoff, Hartin, Phoenix Contact en Wago.

Vanzelfsprekend zijn op de FMB ook bedrijven aanwezig die buiten OWL gevestigd zijn en pionierswerk verrichten bij de toepassing van nieuwe productie- en automatiseringstechnologieën. Hierbij valt te denken aan bedrijven zoals Bihl & Wiedemann, Bosch Rexroth, Festo, Pilz en Siemens. En niet alleen de 'groten' hebben ervaring met Industrie 4.0 opgedaan, maar ook circa 180 middelgrote machinebouwers en hun toeleveranciers – alleen al in Ostwestfalen-Lippe en in het kader van it’s OWL-projecten. Velen van hen staan ook op de FMB.

De FMB-bezoeker kan echter ook een blik werpen op nieuwe, Industrie 4.0-compatibele bedrijfsmodellen bij de talrijke software-aanbieders voor productontwikkeling en de desbetreffende dienstverleners.
Exposanten zoals Altair, CADFEM, Congineer, Solidpro en Technopart werken aan nieuwe oplossingen voor productontwikkeling en constructiemethodiek die een effect zullen hebben op de functie van de producten.
Al met al zal de beursbezoeker volop gelegenheid hebben kennis te maken met ideeën en voorbeelden uit de wereld van Industrie 4.0. Hiertoe behoren verschillende concepten zoals nieuwe vormen van interactie tussen mens en machine (bijv. smartbrillen; spraak- en gebarenbesturing), innovatie in productontwikkeling (bv. Systems Engineering), nieuwe infrastructuren voor gegevensopslag en –analyse (Cloud Computing; Edge Computing) en geheel nieuwe bedrijfsmodellen (bijv. producentonafhankelijke platformen voor Condition Monitoring en onderhoud).

De veranderingsprocessen die samen Industrie 4.0 genoemd worden, zijn uiterst dynamisch. Des te belangrijker is het voor de besluitvormers in de industrie om op de hoogte te blijven, ook in een persoonlijk gesprek informatie in te winnen en de actuele trends te volgen. De FMB – Zuliefermesse Maschinenbau biedt daarvoor een uitstekende gelegenheid

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers