www.technologieenindustrie.com
Tolomatic

Tolomatic geïntegreerde servomotor en aandrijving nu met PROFINET Industrial Ethernet automatiseert eenvoudig bewegingsassen

Ruimtebesparend geïntegreerd ontwerp, geoptimaliseerd voor lineaire of roterende installatie, bevat ingebouwde configuraties voor alle elektrische aandrijvingen van Tolomatic en creëert snel en eenvoudig lineaire bewegingen in de gewenste lineaire eenheden.

Tolomatic geïntegreerde servomotor en aandrijving  nu met PROFINET Industrial Ethernet  automatiseert eenvoudig bewegingsassen
De Tolomatic ACSI-geïntegreerde servo/motor/besturing is nu leverbaar met PROFINET Industrial Ethernet protocol, waarmee technici gebruikersvriendelijke en kostenefficiënte elektrische aandrijfoplossingen kunnen ontwerpen voor éénassige toepassingen. Het geïntegreerde pakket is ideaal als vervanging van pneumatische cilinders en voor het automatiseren van alle eenvoudige bewegingsassen met Siemens of andere PROFINET PLC's.

Met ingebouwde configuraties voor Tolomatic’s elektrische aandrijvingen configureert de geïntegreerde ACSI besturing automatisch de motor, actuator, veiligheidsgrenzen en andere hoofdinstellingen binnen de besturing voor snelle en soepele integratie. Het PROFINET protocol vormt een aanvulling op Tolomatic's bestaande EtherNet/IP en Modbus-TCP opties voor de ACSI.

PROFINET is de standaard voor industriële automatiseringsnetwerken. Het verbindt apparaten, systemen en cellen en maakt zo snellere, veiligere, kostenefficiënte en kwalitatief betere productie mogelijk. Het integreert bestaande systemen en apparatuur eenvoudig, en brengt daarbij de veelzijdigheid van Ethernet naar de fabrieksvloer, aldus de website van de organisatie.

»De toevoeging van het PROFINET protocol aan de bestaande EtherNet/IP en Modbus-TCP opties voor de ACSI besturing biedt OEM'ers meer flexibiliteit bij meerdere PLC aanbieders, terwijl ze kunnen standaardiseren op één enkel mechanisch/actuatorontwerp,» aldus Aaron Dietrich, directeur marketing bij Tolomatic. »Daarbij komt dat het prestatiebereik, gecombineerd met de IP65-klassering, de ACSI geschikt maakt voor veel toepassingen, waarbij de OEM’er kan profiteren van de flexibiliteit van het protocol en de besturing.»

Als geïntegreerde servomotor en aandrijving biedt de ACSI een ruimtebesparend ontwerp. Het geïntegreerde pakket vereist geen ruimte in een besturingskast, waardoor het ideaal is voor het aanpassen van bestaande machines (retrofitten), alsmede voor het vervangen van pneumatische cilindertoepassingen. Leverbaar in zowel lineaire en als roterende uitvoering, kan de ACSI eenvoudig worden geconfigureerd in de gewenste gebruikerseenheden.

Gecertificeerd door PI North America (PROFINET ngo) volgens PROFINET v2.33, kan de ACSI besturing in RT (Real Time) netwerken geïmplementeerd worden als een I/O-apparaat. Het beschikbare GSDML bestand en een archief van datablokken en functieblokken voor gebruik met de nieuwste Siemens PLC's vereenvoudigt de installatie en zorgt voor extreem snelle implementatie in PROFINET besturingssystemen.

De ACSI is leverbaar in twee afmetingen (NEMA 23 en 34), met piekkoppels tot 1,35 Nm, en beschikt over standaard M12 connectoren, een IP65-klassering, dual Ethernet-poorten met LED-indicatoren voor eenvoudige probleemsignalering en een USB microprogrammeer-poort. Alle ACSI-modellen zijn uitgerust met 24 VDC digitale I/O (4 in/2 uit) en 0-10 VDC/ 4-20 mA analoge I/O (1 in/1 uit) voor gedistribueerde sensoren en logica om het netwerk mee uit te breiden. De dual Ethernet poorten met geïntegreerde managed switch zorgen ervoor dat veel assen van ACSI kunnen worden doorgelust zonder de prestaties van het netwerk te beïnvloeden.

Tolomatic monteert de ACSI op de gewenste aandrijving, configureert, test en verzendt deze naar de klant onder één onderdeelnummer, zodat tijd kan worden bespaard bij de aanschaf van meerdere onderdeelnummers en tegelijk een aanspreekpunt wordt gecreëerd voor applicatieondersteuning.

Website: www.tolomatic.com

Bezoek Tolomatic´s Linear Actuator Blog

https://www.tolomatic.com/blog

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers