www.technologieenindustrie.com
CIAT

HELIOTHERME 4000

De nieuwe Héliotherme 4000 luchtverwarmer van CIAT levert, door het gebruik van de ROTOREX ventilator-motor combinatie en het JET+ luchtstroom systeem, energiebesparingen van ongeveer 20% op, vergeleken met de eerdere generaties. Het is de ideale technische en zuinige oplossing voor het verwarmen van gebouwen door middel van hete lucht ventilatie in de winter en door de distributie van koude lucht voor het koelen in de zomer. Héliotherme 4000 is vooral bedoeld voor gebouwen met een externe productie van warm en gekoeld water zoals bijvoorbeeld grote supermarkten (voeding, bouwmarkten of tuincentra), winkelcentra, opslagplaatsen, logistieke platforms, evenementenhallen en sportcentra.

HELIOTHERME 4000
Héliotherme 4000 maakt gebruik van de ROTOREX-technologie. Dit levert twee belangrijke voordelen op. Ten eerste zijn de elektrische wikkelingen van de motor in de ventilatornaaf gelast. De verplaatste lucht wordt gebruikt om de motor te koelen. Omdat de motor kouder draait, wordt de efficiëntie en de betrouwbaarheid van de motor geoptimaliseerd. Ten tweede zijn de rotorbladen nu, in plaats van de eerdere bladen met platte zijde, volledig geprofileerd en aerodynamisch, zodat een verandering in luchtsnelheid gemakkelijker bereikt kan worden.

Héliotherme 4000 wordt standaard uitgerust met de JET+ dubbele deflectie diffusor. Deze diffusor maakt gebruik van doorsnedes die vergelijkbaar zijn met die van een vliegtuigvleugel en negatieve druk op de bovenste oppervlakte tot gevolg hebben. Hierdoor wordt de luchtsnelheid en daarmee ook de inductie verhoogd, wat een betere vermenging met de omgevingslucht betekent. Naast de energiebesparingen biedt de laminaire luchtstroming ook meer akoestisch comfort. De luchtstroom kan in vier richtingen worden afgesteld voor een optimale dekking van het bezette gebied, terwijl tevens eventueel aanwezige tocht geëlimineerd wordt.

Er zijn, afhankelijk van het gebruik, drie besturingstypes: de BOX MONO ECO elektronische unit, de unit voor een drie-fase motor en de besturingskast voor een elektrische batterij. De nieuwe BOX MONO ECO unit biedt een proportionele besturing van ventilatorsnelheden en watertoevoer naar de warmtewisselaar als functie van het gemeten verschil tussen de omgevingstemperatuur en het geprogrammeerde setpoint. Dit resulteert in een lineaire werking en beperkt het geluid dat vaak wordt veroorzaakt door het starten en stoppen. Een klok maakt het programmeren van de bedrijfsuren mogelijk en het gebruik van de Héliotherme 4000 kan naar gelang de behoeften worden geoptimaliseerd. Eén unit kan drie Héliotherme 4000 apparaten besturen.

De Héliotherme 4000 beschikt over een high performance warmtewisselaar, welke de optimale combinatie van buisgeometrie en vinontwerp biedt. De verkregen warmteoverdrachtscoëfficiënt voor een droog oppervlakte van de warmtewisselaar is groter dan 50 W/m2 K. Het standaard gemonteerde afwateringssysteem voor condensatiewater (in de koelmodus) met V-vormige onderzijde, leidt de druppels om risico's op stilstaand water en legionella uit te sluiten.

De Héliotherme 4000 kan aan de muur of aan het plafond worden bevestigd. Er zijn lage of hoge waterdruk versies (thermische vloeistoffen, stoom onder druk) beschikbaar, evenals elektrische versies. Er zijn vijf verschillende modellen voor debieten van 2600 tot 11.150 m3/uur.

Er is een volledige reeks aan installatie- en besturings/bewakingsaccessoires beschikbaar: een steun voor het aan de muur bevestigen op een standaard I-sectie, of een steun voor bevestiging aan het plafond, een filter-unit voor omgevingen met veel deeltjes in de lucht, een schakelaar met twee snelheden voor driefase motoren, een 2-weg mengkamer met ingebouwde filter, enz.
 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers