www.technologieenindustrie.com
CIAT

COADIS 2 cassette

COADIS 2, de nieuwste generatie COADIS cassettes, onderscheidt zich van concurrerende cassettes door het installatiegemak. Deze nieuwe generatie levert een besparing in energieverbruik van 20% op (vergeleken met de standaard versie), of een besparing van 85% wanneer de HEE-technologie wordt toegepast (Hoge Energie Efficiëntie). De gebruikte luchtdiffusie technologie (gebaseerd op het Coanda-effect, welke eind jaren negentig door CIAT is ontwikkeld) is in vele duizenden COADIS cassettes die vandaag de dag wereldwijd worden gebruikt terug te vinden.

COADIS 2 cassette
COADIS 2 is een all-in-one apparaat dat klaar is voor gebruik. Het bevat een compleet paneel met een rooster voorzien van een geïntegreerde luchtuitlaat zonder luchtkanaal. Het apparaat is snel en eenvoudig te installeren. Met name het aansluiten van de in- en uitgang van de hydraulische batterij is erg eenvoudig. COADIS 2 wordt in plaats van een plafondtegel onopvallend in het plafond geplaatst. Het complete luchtdiffusiesysteem is in het ventilatiegat geïntegreerd. Er zijn geen extra afdekplaten of roosters nodig. Er zijn drie standaardmaten (600 mm x 600 mm, 600 mm x 900 mm, en 600 mm x 1200 mm). Ook kunnen de systemen op maat gemaakt worden (fine line en BA13).

COADIS 2 is uitgerust met een op het Coanda-effect gebaseerd luchtdiffusiesysteem dat door CIAT ontworpen is. In bedrijf verplaatst de luchtstroom zich langs het plafond en daalt vervolgens naar beneden, waarbij het botsen van verschillende luchtstromen in de comfort-zone wordt vermeden. De luchtuitlaat van de COADIS 2 stuurt de luchtstroom precies in de gewenste richting. Dit zorgt voor een goede distributie van lucht, zelfs wanneer de cassette in de hoek van een kamer is geplaatst. Hierdoor kan het apparaat in ruimtes die twee of zelfs drie keer groter zijn worden gebruikt. De diffusiebesturing overwint alle luchtstromen en temperatuurverschillen in de kamer.

COADIS 2 vermindert het energieverbruik en is erg stil in gebruik. Hoewel het bedrijf eerdere ventilatiemodellen inkocht, werden de nieuwe COADIS 2 ventilatoren geheel bedacht en ontwikkeld door de Research & Development afdeling van CIAT. De geometrie van de waaiers is opnieuw ontworpen en er is een aantal onderzoeken uitgevoerd ter verbetering van hun output. De waaiers, vroeger van aluminium of staal, zijn nu van vlamvertragend ABS-plastic gemaakt. Dit reduceert de traagheidskrachten. Bij eenzelfde luchtstroom heeft dit nieuwe ontwerp geleid tot een energiebesparing van 20% en een geluidsvermindering van 5 decibel tijdens bedrijf.

Met de HEE-technologie, waarbij gebruik wordt gemaakt van een borstelloze motor, kan het energieverbruik met 85% worden teruggebracht. Dit leidt tot een betere output (het maakt minder geluid) en een langere levensduur. Nog belangrijker is echter, dat er een nieuwe elektronische besturing en een variabele snelheidsregelaar (welke standaard geleverd worden) zijn ontwikkeld. Wanneer de besturing met de stator communiceert, dan reguleert deze direct de luchtstroom vanuit de ventilator en past deze aan de thermische behoeften van de kamer aan.

COADIS 2 zorgt voor een gemakkelijker onderhoud, aangezien de filter eenvoudig kan worden verwijderd, zonder dat daarbij het rooster te verwijderd hoeft te worden. Ook gebruikt de COADIS 2 een omkeerbare geïsoleerde tank zonder enige stuwpomp voor watercondensatie.
 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers