www.technologieenindustrie.com
CIAT

Het dak op

De nieuwe Roof Top van CIAT, welke is ontworpen om kantoren te verwarmen of te koelen en op het dak geplaatst wordt, valt op door zijn energiezuinigheid. Bij een vergelijkbaar vermogen verbruikt hij 30% minder energie dan zijn voorgangers. De New Space, welke beschikbaar is in ‘koude’ en ‘omkeerbare’ versies, is met zijn 17 modellen, een gasgestookte versie, 7 verschillende bevestigingsopties en vermogens tot maar liefst 390 kW, de grootste op de markt zijnde reeks.

Het dak op
Het gebruik van het koudemiddel R410A zorgt ervoor dat de New Space zeer compact is. Bij een vergelijkbaar vermogen ligt de koellast van R410A 20% lager dan bij conventionele koudemiddelen. Dit zorgt er voor dat een aantal onderdelen van het thermodynamische circuit kleiner kan worden uitgevoerd, wat een kleinere installatie tot gevolg heeft. Daarnaast is er een ecologisch voordeel: R410A heeft een ODP (Ozone Depletion Potential – de mate waarin een koudemiddel de ozonlaag aantast) van nul.

Een optimale energie efficiëntie was één van de prioriteiten bij de ontwikkeling van de New Space-reeks. Hij kan worden uitgerust met een actief energie-terugwinsysteem. Bij een actief terugwinsysteem wordt een extra thermodynamisch circuit toegevoegd. Dit maakt het mogelijk om de energie van de onttrokken lucht te hergebruiken voor de verse lucht. De verdreven warme lucht passeert een extra terugwincircuit voor een optimale thermische prestatie. Het vermogen dat nodig is om de schone lucht te behandelen wordt hierdoor verminderd.

Om het energieverbruik nog verder terug te dringen wordt er tevens gebruik gemaakt van vrije koeling (behalve voor de M0 en MT modellen). Vrije koeling houdt in dat er verse lucht zonder voorbehandeling direct in het gebouw gebracht wordt, mits de buitentemperatuur dit toestaat.

Tot slot kunnen groepen gemotoriseerde ventilatoren met variabele snelheid draaien (EC motor) om de luchtstroom in overeenstemming te brengen met de precieze behoeften van het systeem, wat onnodig energieverbruik voorkomt.

Een efficiënte dubbele filtratie, van G4 & F6 tot G4 & F9, zorgt voor een optimale filtratiekwaliteit en voorkomt verstoppingen. Een luchtkwaliteitsensor (die CO2 en VOC’s detecteert) zorgt voor een optimale verse lucht regeling, aangepast aan de werkelijke verversingsbehoeften.

New Space is zeer eenvoudig te integreren. Enerzijds biedt het een grote vermogensreeks van 20 kW tot 390 kW – bestaande uit 17 modellen en 7 bevestigingsopties- wat een op maat gesneden oplossing voor elke toepassing garandeert. Anderzijds is een luchtstroom in verschillende richtingen mogelijk (boven-, onder- en zijkant), zodat integratie zelfs mogelijk is wanneer de locatie beperkingen met zich meebrengt.

Een zeer efficiënte gascondensatie brander haalt zijn voordeel uit voormeng- en modulatietechnologie, om zo een top efficiëntieniveau tot 105% LHV (Low Heating Value) te kunnen garanderen. Daarnaast zorgt de voormengtechnologie voor een zekere afwezigheid van koolmonoxide (CO = 0 ppm)

Er worden geavanceerde regelfuncties aangeboden. Middels een centrale regeling wordt de informatie van de verschillende Roof Tops en hun aanpassingen op één plek verzameld. Vervolgens maakt specifieke software het mogelijk de regeling en verschillende parameters op afstand aan te passen. Een intelligent ontdooi- algoritme past de cyclus en de duur van de ontdooifunctie aan waar nodig en specifieke kaarten maken communicatie volgens verschillende protocollen, waaronder Modbus en Lon, mogelijk.

Een veelvoud aan beschikbare opties maken het een zekere oplossing:
-Het monitoren van het debiet en de filterblokken
-Rookdetectie en een oververhittingthermostaat, welke dienst doet als brandbeveiliging voor de Roof Top
-Wanneer er sprake is van extreme weersomstandigheden (luchtvochtigheid) schakelt een ontvochtingssysteem aan de verse luchtinlaat en stroomopwaarts van het koelelement in
-Een softstarter voor de ventilatormotor beschermt de van stof gemaakte ducting tijdens drukopbouw
 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers