www.technologieenindustrie.com
De Dietrich Process Systems

Voorzie je apparaten van een nieuwe DD3009 email laag van De Dietrich Process Systems

Voorzie je apparaten van een nieuwe DD3009 email laag van De Dietrich Process Systems

Wat is reglassing?

Een nieuwe email laag op bestaande apparaten aanbrengen noemen wij “reglassing”. Het voordeel van reglassing is dat het apparaat, met de nieuwe email laag en identieke, behouden, afmetingen, opnieuw kan ingezet worden in het productieproces.
Alle geëmailleerde reactoren, tanks, kolommen en accessoires zoals deksels, roerwerken en stroombrekers, kunnen opnieuw geëmailleerd worden als de stalen ondergrond in goede of repareerbare staat verkeerd.
 

Hoe gaat reglassing in zijn werk?

Het proces begint zodra het apparaat bij ons in de fabriek is ontvangen. Vervolgens wordt het aan een grondige inspectie onderworpen en geschikt verklaard voor reglassing. De bestaande, beschadigde email laag wordt door zandstralen verwijderd. Volgende stap is het repareren van en/of aanpassen van het staalwerk. Men kan ook opteren om bijkomende uitrusting aan het bestaande apparaat toe te voegen, zie Voordelen van reglassing later in dit artikel.

Na een kwaliteitscontrole volgt nu het emailleerproces. Hierbij brengen we corrosiebestendige DD3009 email aan op het behandelde staal in onze computergestuurde elektrische ovens. Het eindproduct is een hoogwaardig geëmailleerd stalen apparaat of accessoire. Een typisch kenmerk van het De Dietrich email glas is dat het op één plaats in de wereld wordt samengesteld: in onze fabriek in Zinswiller, Frankrijk. Vanuit Zinswiller wordt het De Dietrich email glas verspreid naar de zuster-en dochterondernemingen over de hele wereld met een wereldwijde, verzekerde goede kwaliteit als gewenst resultaat.

 
Wat zijn de voordelen van reglassing?

Reglassing wordt idealiter toegepast in situaties waar tijd en budgetten een grote rol spelen. Het volledige reglassing proces beslaat enkele weken. Zet daar tegenover de maanden die nodig zijn om een nieuw groot apparaat te bouwen en reken uit uw tijdvoordeel. Daarbij vermelden we dat de kostenbesparing ongeveer 35% is ten opzichte van een nieuw apparaat. Veel bedrijven kiezen voor reglassing daar dit doorgaans onder het onderhoudsbudget valt en niet als een nieuwe investering wordt beschouwd. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om je apparaat te upgraden zoals bijvoorbeeld met OptiMix® stroombrekers (geïntegreerde stroombrekers vast aan de binnenwand), een andere email laag kleur of zelfs markeringen op de roeras, extra aftakkingen of nozzles, en/of het toevoegen van extra isolatieringen en andere zaken, als de staalconstructie het toelaat. Alle vaten die door De Dietrich Process Systems van een nieuwe email laag zijn voorzien, worden geleverd met dezelfde standaardgarantie als nieuwe vaten: ‘zo goed als nieuw’.

Wij kunnen natuurlijk ook de, niet door De Dietrich Process Systems geleverde, apparaten van een nieuwe email laag voorzien. Voor u twee vliegen in één klap: uw bestaand apparaat voorzien van een hoge kwaliteit DD3009 email, perfect aangebracht door onze hooggekwalificeerde email spuiters.

 

Wanneer is reglassing nodig?

Geëmailleerde stalen apparaten zijn in onderstaande gevallen geschikt voor reparatie en reglassing:

• Nog meer pluggen, reparatieplatten of moffen dreigt oneconomisch te worden of zal nooit een duurzame oplossing voor een wederkerend probleem bieden
• Afbrokkeling van het glas als gevolg van beginnende waterstofschade
• Galvanische corrosie veroorzaakt door verschillende metaalsoorten in hetzelfde apparaat, zoals invoerbuizen, afsluiters en/of reparatie-pluggen
• Zware schade veroorzaakt door het loskomen van een reparatie-plug
• Schade door extreem corrosieve of erosieve producten uit batch-en pilot-type processen
• Verontreiniging in de service media in de dubbele wand (jacket) van een reactor, versnelde corrosie veroorzakend onderaan het apparaat
• Onvoldoende ontluchting van deze jacket, waardoor corrosie veroorzakende luchtbellen bovenaan dezelfde jacket en-aanhechting
• Schade die ontstaat tijdens het vervangen van een component, op het substraat gelast
• Toevallige schade aan de email laag van het vat
• Mechanische schade zoals bijvoorbeeld het laten vallen van gereedschap of ander voorwerp
• Slechte reparatiepraktijken
• Thermische schok of spanningen buiten de veilige grenzen van het email glas

 

Wat kan gecombineerd worden met reglassing?

Reglassing service kan gecombineerd worden met een complete modernisering van uw apparaat met een retrofitting van alle toebehoren en onderdelen zoals:

• Nieuwe aandrijvingen om te voldoen aan nieuwe regelgeving (ATEX, ...)
• Nieuw ondersteuningen: consoles, draagringen, voeten
• Nieuwe dubbele wand
• Geoptimaliseerd roerwerk inclusief nieuwe roerder met of zonder nieuwe aandrijving
• Modificatie van de geometrie: door het toevoegen of wegwerken van nozzles, door het toevoegen van OptiMix® stroombreker
• Isolatie met foamglas of steenwol, in een roestvaststalen behuizing

De Dietrich Process Systems biedt u betaalbare reglassing en modernisering mogelijkheden voor zowel “eigen” apparaten als andere apparaten.

Indien u twijfelt of uw apparaat of accessoire wel of niet in aanmerking komt voor reglassing, laat het ons weten. In de meeste gevallen is reglassen de meest betaalbare oplossing, en daarom de moeite waard om te overwegen.

Denk aan De Dietrich voor het reglassen van je apparaat, wij beheersen het proces van A tot en met Z!

Voorzie je apparaten van een nieuwe DD3009 email laag van De Dietrich Process Systems

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers