www.technologieenindustrie.com
De Dietrich Process Systems

De Dietrich versterkt zijn biogebaseerde chemieactiviteiten

De Dietrich versterkt zijn biogebaseerde chemieactiviteiten
Volgens een studie van McKinsey & Company zal de markt voor biogebaseerde producten naar verwachting groeien van $ 27,6 miljard in 2010 tot $ 51,1 miljard dollar in 2020. De Franse Association Chimie du Végétal (ACDV) benadrukte onlangs nog het doel van de Franse chemische industrie om het volume van biogebaseerde grondstoffen die in Frankrijk worden geproduceerd in 2020 te verdubbelen. Vergelijkbare doelen worden in veel andere landen vastgelegd. De Dietrich Process Systems (DDPS) gelooft sterk in het krachtige groeipotentieel van biogebaseerde chemie, een hoeksteen van een duurzame en milieuvriendelijke economie. Hoewel DDPS reeds behoort tot de belangrijkste spelers in de sector, weerspiegelt de oprichting van een gespecialiseerde organisatie binnen de groep haar commitment om klanten te helpen hun grenzen te verleggen bij de ontwikkeling van efficiënte en innovatieve biogebaseerde producten.

Bouwend op 333 jaar technische expertise en een wereldwijde aanwezigheid, biedt DDPS bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie, gezondheidszorg, cosmetica en biomaterialen een compleet programma turnkey oplossingen voor het extraheren en zuiveren van natuurlijke ingrediënten uit biomassa. Deze oplossingen worden met name gebruikt bij de productie van natuurlijke smaken, pigmenten, smaakversterkers, geraffineerde etherische oliën, botanische extracten en texturisers.

De technologieën die worden gebruikt in de door DDPS geïmplementeerde processen omvatten met name vast/vloeistof- en vloeistof/vloeistof extractie, vacuümverdamping en concentratie, fractionele destillatie, filtratie, drogen, hydrodestillatie en moleculaire destillatie. DDPS' simulatie- en testinstrumentarium vereenvoudigt het definiëren en optimaliseren van operationele parameters tijdens de pre-projectfase. De interne productie- en integratiebronnen maken het mogelijk om industriële projecten van elke omvang succesvol af te ronden.

DDPS heeft een verkoopkantoor geopend in Grasse, Frankrijk, en zal een beroep doen op haar engineering units in Europa (Barcelona, Spanje, Zinswiller, Frankrijk; Mainz, Duitsland), de VS (Charlotte, Noord-Carolina) en Azië (Wuxi, China; Rabale, India, Singapore).

Deze ambitieuze commitment wordt duidelijk geïllustreerd door de recente samenwerking van DDPS met SAS PIVERT (www.sas-pivert.com), een Frans bedrijf gevestigd in Compiègne, waarvoor DDPS een proefinstallatie heeft ontwikkeld voor de verwerking van oliehoudende biomassa. Deze proefinstallatie is opgebouwd uit een drukreactievat, een continu vacuümdestillatietoren, een condensatie bezinkopslagunit, en bijbehorende randapparatuur (vacuüm inbouwunit, thermische inbouwunit, afvoerpompen, draagconstructie, enz.). De complete installatie is aangevuld met een vacuüm droogunit (pan dryer) met automatische afvoer van vaste stoffen.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers