PcVue 11.2 integreert slimme gebouwen en de gedistribueerde energiedragers

2019-04-17
Consolidering van gebouwautomatisering, energiebeheer en industriële installaties met verbeterde cybersecurity functionaliteit

De nieuwe release PcVue 11.2 is uitgebracht. Het is een perfect platform voor Supervisory Control en Data Acquisition (SCADA), Building Management Systems (BMS) en Human-Machine Interface (HMI) oplossingen.

BACnet Testing Laboratories gaf PcVue 11.2 de hoogste waardering: BACnet Advanced Work Station (B-AWS). Het biedt volledige integratie met BACnet apparatuur, inclusief verbetering van de efficiency van ontwikkelaars en van gebruiksgemak. Ontwikkelingen op het gebied van de communicatie tussen gebouwinstallaties betreffen eveneens een locale KNX en Commend SA ICX driver (voor intercom monitoring en controle), samen met de beproefde LonWorks en Modbus drivers. Nieuwe BMS bibliotheken omvatten GEZE objecten voor deur-, raam- en beveiligingstechnologie.

PcVue 11.2 biedt de consolidering en integratie om de convergentie van slimme gebouwen, gedistribueerde energiedragers (DER), infrastructuur, vervoer en industriële automatisering te ondersteunen. De nieuwe release bevat ingebouwde drivers voor energiebeheer en smart grid interoperabiliteit, inclusief IEC 61850, 61400-25, 60870-5-104 & DNP3.

Implementatie, IT & cybersecurity


Cybersecurity is een primair ontwerpdoel met aanvullende bescherming van servercomponenten, inclusief PcVue als een service met clients, ingezet als desktopapplicaties. Er zijn uitgebreide tools beschikbaar voor configuratie en diagnose, toepasbaar zowel op lokale als remote sessies. PcVue wordt veilig geleverd met installatiehandtekening en digitale bestandhandtekening. Het is volledig geïntegreerd met Microsoft Windows® Active Directory en ondersteunt beveiligde HTTP (HTTPS).

De PcVue mobiliteitsoplossingen zijn uitgebreid met HTML5 schaalbare clients die WebVue en TouchVue, een mobiele app voor alarmering en event notificatie, aanvullen met de trending en browsing van variabelen waarvoor geen configuratie van het mobiele apparaat nodig is.


PcVue continueert zijn strategische beleid van het onderhouden van achterwaartse compatibiliteit en het tegelijkertijd verbeteren en uitbreiden van de functionaliteit. De PcVue technologie heeft zich bewezen als ‘toekomstbestendig’, waarmee de duurzaamheid van klantinvesteringen voor meer dan 30 jaar verzekerd is. PcVue 11.2 is geschikt voor Microsoft Windows® Server 2008-2014 en Microsoft Windows® 7-10 besturingssystemen met continue ondersteuning voor virtualisatie met Hyper-V en VM-Ware.