Ruime productportfolio voor veelvuldige toepassingen Electrical Explosion Protection Equipment

2019-04-17
In explosiegevaarlijke omgevingen is de diversiteit van de applicaties bijna onbegrensd. Pepperl + Fuchs biedt optimale oplossingen voor vrijwel alle eisen, dankzij een uitgebreide portfolio explosieveilige componenten en op maat gemaakte systemen.

Afbeelding 1: Het gamma Elektrical Explosion Protection Equipment

Het Electrical Explosion Protection Equipment gamma van Pepperl + Fuchs is precies afgestemd op de zeer diverse eisen van de procesautomatisering. Vanaf eenvoudige klemmenkasten over controle-units tot complexe besturingsoplossingen, alles kan het bedrijf uit Mannheim leveren dankzij haar zeer flexibel en uitgebreid portfolio. Het gebruik van verschillende types explosieveiligheid, evenals een grote hoeveelheid diverse behuizing faciliteren het ontwerp van efficiënte oplossingen voor elke toepassing en elk type omgeving. De hoogwaardige behuizingen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en materialen. Op maat gemaakte oplossingen zijn er in de diverse types explosiebescherming: "intrinsieke veiligheid" Ex i, 'verhoogde veiligheid' Ex e, 'drukvaste' Ex d en 'overdruk' Ex p, afhankelijk van de specifieke eisen van de toepassing.

Zo kunnen bijvoorbeeld Ex e-gecertificeerde klemmenkasten of bedieningspanelen eenvoudig geconfigureerd worden uit een brede selectie van goed op elkaar afgestemde componenten. Het maakt hierbij niet uit of het een kleine besturing met slechts één werkende functie is of een verfijnde besturingseenheid met meer dan vijftig bedieningselementen. Dankzij de zeer flexibele configuratieopties zal het apparaat voldoen aan de eisen van de specifieke toepassing. De robuuste Ex d behuizingen van Pepperl + Fuchs beschermen niet alleen de complexe besturings- en distributieborden tegen explosiegevaar, ze beschermen de geïnstalleerde onderdelen ook tegen agressieve omgevingsinvloeden. Tijdens de beurs zullen er op de stand twee voorbeelden staan die laten zien hoe een identificatiesystemen zonder specifieke Ex-goedkeuring veilig kan worden gebruikt in explosiegevaarlijke omgevingen, dankzij hun installatie in explosieveilige behuizingen.

In gevallen waarin de standaardoplossingen te kort schieten, is maatwerk op zijn plaats: in de hele wereld werken experts van Pepperl+Fuchs in hun Solution Engineering Centers (SEC) aan de ontwikkeling van individuele oplossingen, precies aangepast aan de behoeften van de gebruikers. Een goed voorbeeld van deze expertise is het Ex bedieningspaneel van Pepperl + Fuchs. Deze combineert een drukvaste behuizing (Ex d) dat de elektrische componenten beschermt met een aansluitkast met verhoogde veiligheid (Ex e) die individueel geconfigureerde aansluitklemmen en componenten heeft. Hierdoor verloopt de inbedrijfstelling en het onderhoud makkelijker.