KIPP 5-assig spansysteem voor 40 tons-werkstukken

2019-07-10
HEINRICH KIPP WERK exposeert het 5-as-modulespansysteem maat Ø 138 op de MOULDING EXPO. Bij een toepassing met zware werkstukken is het al deugdelijk gebleken – met hoge stabiliteit en betrouwbaarheid.

Een jaar geleden presenteerde HEINRICH KIPP WERK het nieuwe 5-as-modulespansysteem voor het spannen van werkstukken die groter zijn dan 1 m. In het voorjaar van 2019, precies op tijd voor de beurs MOULDING EXPO, kan het team van technici van KIPP verslag doen van het succesvolle gebruik van het systeem onder extreme voorwaarden. De spanning van een werkstuk met een gewicht van 40 ton.

Eis van de klant was het spannen van een gereedschapsserie voor spuitgietmachines – en wel op de smalle kant voor de complete bewerking van 5 zijden. De kleinste onderdeelserie had afmetingen van 2 m x 2 m x 0,8 m met een gewicht vanaf 15 ton. De grootste al 4 m x 4 m x 1,1 m met een gewicht tot 40 ton.

Voor deze toepassing is het KIPP 5-as-modulespansysteem maat Ø 138 bijzonder geschikt. Na installatie van de opspanning ontstond er een optimalisatie van de ombouwtijd van meer dan 300%. Tot nog toe had de klant 90 minuten voor de ombouw nodig, nu nog maar maximaal 20 minuten. Daarbij wordt een steungewicht van 10 ton per module gerealiseerd. Er worden altijd 4 basismodules maat Ø 138 tegelijk gebruikt. Het monteren vindt plaats via een centreerhulp op de basismodule om het werkstuk gemakkelijker met een kraan te kunnen plaatsen.

Het nieuwe modulespansysteem 138 is compatibel met de huidige maten (50 mm en 80 mm) en universeel toepasbaar. Als XXL-uitvoering maakt het de bevestiging tot schroefdraad M 60 mogelijk. KIPP toont het product live op de beurs MOULDING EXPO in Stuttgart in mei 2019 –
HAL 3 | STAND 3A13.

www.kipp.be