Wireless inductive System 2 voor de draadloze verbinding van sensoren De nieuwe generatie heeft meer vermogen en een langere transmissieafstand

2019-04-17
De nieuwe WIS 2 (Wireless Inductive System 2) is voor Pepperl + Fuchs de ideale aanvulling voor haar programma hoogwaardige draadloze sensoren voor bewegende machineonderdelen.

Afbeelding 1: WIS 2: Primaire / secundaire component

De WIS 2 wordt gebruikt voor zowel signaaloverdracht als voor de voeding van de sensoren. Het systeem wordt aangesloten op de secundaire zijde, waardoor slijtagegevoelige kabels en sleepringen overbodig zijn. De WIS 2 ondersteunt vermogens tot 12 W voor transmissieafstanden van 0 ... 7 mm ten opzichte van de gevestigde waarde WIS 1, waar een maxima van 1,5 W voor transmissieafstanden van 0 ... 5 mm van toepassing is. Naast de uitvoering met 8 kanalen is er ook een smallere 2-kanaals variant beschikbaar voor kleine toepassingen met maximaal twee sensoren.

Alle systeem varianten maken gebruik van een primaire en een secundaire zender, hetzij voor twee of voor acht kanalen. Ze worden verdeeld in grootte M30 in een cilindrische ontwerp en standaard voorzien van 30 cm kabels en M12-connectoren. Aangezien de zenders niet gekoppeld worden, zijn de secundaire zenders vrij uitwisselbaar. Daardoor kunnen verschillende dragers eenvoudig communiceren via dezelfde systemen. Inductieve, capacitieve, optische en ultrasone modellen met een binaire schakeluitgang en de standaard 3-draads aansluiting zijn geschikt als sensoren. Terwijl het 2-kanaals systeem gebruik maakt van een ruimtebesparende Y-splitter, beschikt het 8-kanaals systeem over een connectorbox met een beschermingsgraad IP67, die op maximaal 20 meter van de zender geïnstalleerd kan worden. Pepperl+Fuchs biedt een ruime keuze kabellengtes en connectoren voor elke toepassing.

De WIS 2 heeft tal van potentiële toepassingen in draaitafels, persen en gereedschapswisselaars, voor objectdetectie op werkstukdragers, op rotatiegereedschappen, robotgrijpers en soortgelijke apparatuur.


 
Afbeelding 2: Connectordoos