BTL goedkeuring voor B-AWS van PcVue

2019-04-17
PcVue, de SCADA-pijler uit het PcVue Solutions portfolio, verzekert interoperabiliteit en open systemen via gecertificeerde implementaties van open standaarden. Het systeem was reeds gecertificeerd voor DNV-GL (voorheen Kema) voor het IEC 61850 besturingssysteem en BTL goedgekeurd voor haar BACnet Operator Workstation (B-OWS). PcVue is nu door de BACnet Testing Laboratory ook erkend als een BACnet Advanced Workstation (B-AWS).

B-AWS laat toe dat de operator toegang krijgt tot multivendorsystemen via een gemeenschappelijk werkstation. Het BACnet Advanced Workstation kan gebruikt worden om een BACnetsystem te configureren en te exploiteren met inbegrip van de mogelijkheid tot wijziging van de apparaatconfiguratie. Alle gemeenschappelijke opties worden gedekt, met inbegrip van het delen van gegevens, alarm & event, trending en planning.

Het verkrijgen van dit BTL certificaat toont aan dat men de BACnet standaard naleeft. Die maatstaf is voor vele projecten een vereiste om mee te mogen dingen naar het contract. Het geeft de systeembeheerders en facilitymanagers de zekerheid dat ze investeren in een veelzijdig en open platform dat aan hun huidige en toekomstige behoeften voldoet.

Samen met zijn afdelingen is PcVue sinds vele jaren betrokken bij de BACnet community en is het lid van de verenigingen BIG-CA, BIG-EU en BACnet International.

De officiële BTL productportfolio is hier beschikbaar