Veelzjidig snelwisselsysteem om gewichten tot 50 kg te hanteren

2019-06-10
Met het pneumatisch aangedreven robotsnelwisselsysteem SWS-046 van SCHUNK kunnen verschillende grijpsystemen en gereedschappen snel en betrouwbaar aan de voorzijde worden gewisseld.

De vier bevestigingsoppervlakken van de optionele module bieden talloze mogelijkheden voor de toevoer naar de pneumatische, hydraulische of elektrische effector. Hiervoor zijn krachtige modules, zelfdichtende vloeistofmodules en servomodules beschikbaar. Een andere unieke functie is het grote aantal modules om actuatoren en sensoren elektrisch aan te sluiten.

Zo biedt SCHUNK bijvoorbeeld modules voor PROFIBUS, PROFINET, CAN, RS232 en EtherNet TCP/IP. Naar deze modules kunnen signalen worden verzonden via bijvoorbeeld mechatronische grijpers of kracht-/koppelsensoren. Het aantal elektro-doorvoeren kan modulair worden afgestemd op de toepassing.

Autonoom vergrendel- en geïntegreerd zuigerslagbewakingssysteem

Het schroefaansluitdiagram van de SWS-046 voldoet aan ISO 9409-1-100-6-M8 voor de robotzijde. SCHUNK biedt ook een optionele plaat met centreerkraag en ISO-flenspatroon zodat de module gewoonlijk op de meeste robots kan worden gebruikt zonder dat daarvoor een extra adapterplaat nodig is.

Met het gepatenteerde contactloze vergrendelsysteem kan het gereedschap, zelfs als de kop en de adapter tot 2,5 mm uit elkaar staan, betrouwbaar worden verwisseld. Bij een noodstop of plotselinge stroomuitval zorgt de gepatenteerde zelfborging van het vergrendelsysteem voor een betrouwbare verbinding tussen de snelwisselmaster en de adapter. De vergrendelingstoestand van de module kan op elk moment worden gecontroleerd via een eveneens geïntegreerd zuigerslagbewakingssysteem.

De maximaal toegestane momentbelasting is 678 Nm (Mx, My) of 882 Nm (Mz).

www.schunk.com