Eindschakelaarbox voor zwenkarmaturen

2019-06-04
Eindschakelaarbox voor zwenkarmaturen.

GEMÜ breidt assortiment positiemelders voor zwenkarmaturen uitDe afsluiterspecialist GEMÜ brengt elektrische positiemelders voor met de hand en pneumatisch bediende zwenkarmaturen op de markt.De eindschakelaarbox GEMÜ LSC registreert ten behoeve van de automatisering van procesinstallaties de afsluiterpositie bij met de hand en pneumatisch bediende zwenkarmaturen. Deze wordt via een optische indicator gesignaleerd en aan de installatiebesturing doorgegeven.

De positiemelder GEMÜ LSC kan op alle zwenkarmaturen zoals afsluitkleppen of kogelkranen met norminterface VDI/VDE 3845 worden gemonteerd. GEMÜ biedt al voorgeïnstalleerde oplossingen op GEMÜ-afsluitkleppen of kogelkranen aan, maar het is ook mogelijk om deze achteraf te monteren.

Er kunnen maximaal vier positiemeldingen worden gerealiseerd. De eindpositieschakelaar GEMÜ LSC is behalve met eenvoudige microschakelaars ook met 2-draads- of 3-draads-naderingsschakelaars leverbaar. De schakelaar valt onder beschermingsklasse IP 67 en kan worden gebruikt in volgens ATEX en IECEX explosiebeveiligde gebieden. De eindschakelaarbox GEMÜ LSC werd bovendien op betrouwbaarheid van de veiligheidsfuncties getest en beschikt over een SIL-goedkeuring.

Een 3D-view of een OPEN/DICHT-LED-indicatie is optioneel leverbaar. Bovendien zijn diverse elektrische aansluitingen zoals een M20-kabelwartel, een M12-stekker of een NPT-schroefdraadaansluiting beschikbaar. Als aanvulling op de bestaande inductieve dubbele sensor GEMÜ LSF breidt de onderneming met de eindschakelaarbox GEMÜ LSC haar assortiment positiemelders voor zwenkarmaturen uit. Hiermee is de integratie en besturing van zwenkarmaturen in geautomatiseerde installaties mogelijk.

www.gemu-group.com